Инфо Бизнес

Туристическите услуги в Гърция поевтиняват

От 1 септември поевтиняват туристическите услуги в Гърция. Това съвпада и с очаквания по гръцките курорти голям брой гости от България, съобщава БНР.

Близките и познати дестинации отново водят в избора на българите, съобщават туристическите агенции.

Островите Тасос и Самотраки, както и Халкидики, са превзети от българи и румънци, коментират местните медии.

Цените от днес на повечето места са по-ниски с 30%, а има и хотели с 50 на сто намаление.

В сравнение с миналата година повече са са резервациите на българи на островите Санторини, Родос, Корфу и Крит. Сънародниците ни са сред туристите, които често резервират в последния момент и не може да се прогнозира техният интерес, коментират туроператорите. 

 

Министерството на здравеопазването на Гърция задължи хотелиерите да информират на няколко езика за риска от разпространение на западнонилска треска, от която в страната досега има 10 смъртни случая.

В началото на септември много от хотелите и по родното Черноморие драстично свалят цените. Някои вече са пуснали промоции и отстъпки от 30 до 50% по наблюдения на Института за анализи и оценки в туризма. След слабото начало на сезона, сега в битката за всеки клиент хотелиерите засипват туристите с всякакви атрактивни предложения.

Очакванията са през почивните дни около официалните празници през септември хиляди българи да тръгнат на път. Офертите за по-евтина ваканция в края на сезона тази година започнаха още от 20 август.

 Източник: www.investor.bg