Инфо Бизнес

"Присъдата е смърт" от британския автор Антъни Хоровиц вече на книжния пазар: вълнение за изкушените от криминални нишки


"Присъдата е смърт" от британския автор Антъни Хоровиц (изд. Еднорог, 2019) вече на книжния пазар. И е забележителност. Струва си. 


“Когато хората пазят тайни, тайните имат неприятното свойство да загниват. Така могат да станат отровни. И смъртоносни.”


Жестоко убийство, измами и един детектив, който разкрива чужди тайни и крие своите - и Антъни Хоровиц, отново в ролята на недоумяващ любител на загадките в собствения си роман.


Известен адвокат е зверски убит с бутилка вино, която струва две хиляди паунда. Мизантропът Даниъл Хоторн, самотен и озлобен частен детектив, отново трябва да помогне на лондонската полиция. Двамата с писателя Антъни Хоровиц, изпълняващ по неволя ролята на доктор Уотсън, тръгват по заплетена следа, която ще доведе до друга загадъчна смърт, останала далеч в миналото...

 


Антъни Хоровиц е един от най-популярните съвременни британски автори, радващ се на огромен успех и като сценарист, драматург и журналист. Той получава правото да заговори с гласа на Артър Конан Дойл, пишейки нови приключения на Шерлок Холмс. Хоровиц е сценарист на един от най-обичаните криминални сериали, „Убийства в Мидсъмър“, на „Войната на Фойл“ и много други.


През 2014 година Антъни Хоровиц получава Ордена на Британската империя за заслуги към литературата. 

 

 

 

 

 

Автор: Жени Живкова, Издателство "Еднорог", https://ednorog.com/