Инфо Бизнес

Намерете фирма

ИЛИ

Изберете категория

Фабрика за семена "АГРО МАСТЕР" ЕООД, гр. Добрич

Оценете
(3 гласа)

За контакти:

АГРО МАСТЕР развива едно динамично производство, което е в състояние да реагира своевременно на изискванията на европейския пазар за семена. Това важи както за целият производствен цикъл, така и за обогатяване на гамата произведени семена от различни селскостопански култури.

Оборудването е ново, закупено през 2005 г., производство на датската фирма Веструп. Технологичната линия отговаря на съвременните изисквания за заготовка на семена.

Съвременното оборудване, с което разполага фабриката на АГРО МАСТЕР, съчетан с опита и професионализма на персонала допринасят за винаги отличното представяне на фирмата. Квалифицираният екип предлага комплексни решения, адаптирани съобразно специфичните нужди на селскостопанската и земеделската промишленост.


АГРО МАСТЕР извършва семепроизводството и технологичната заготовката на пшеница, царевица и слънчоглед за водещи чуждестранни лидери в сферата на земеделието, които семена успешно се продават в цял свят. Малка част от нашите клиенти са DuPont Pioneer, Syngenta, Caussade Semences, Dekalb.

Factory

 

Продукти: 

Агро Мастер извършва:

 • Сушене

Фабриката разполага с шест независими сушилни с електронно отчитане и контрол на температурата, не по-висока от 39°С, позволяващо сушене на различни температурни интервали, без риск от увреждане на семената.

 • Ронене
 • Почистване

Чрез машините за грубо и фино почистване, и разделянето на семената по фракции се постига добра заготовка на семената, подходяща за прецизните съвременни сеялки.

 • Калибриране
  • Пшеница
  • Ечемик
  • Слънгоглед
  • Царевица
  • Соя
  • Фасул
  • Тиквени семки
 • Пакетиране

Пакетирането в хартиени чували или бигбегс се извършва чрез изключително точни електронни везни, отчитащи едновременно тегло и брой семена в опаковка, по предварително зададени параметри.

 • третиране 

С влизането на България в Европейския съюз се наложиха и редица изисквания към страната ни за опазването на околната среда. Стана невъзможно обеззаразяването на семената да се извършва на площадки от неквалифицирани работници и несертифицирани фирми. Изискванията за качествено обеззаразяване на семената не позволяват ползването на ръчни и други обикновени средства.

Фирма „Агро Мастер“ отговаря на всички изисквания за безопасност на работа при заготовка и обеззаразяване на всички видове семена за полско производство. Фабриката разполага с машина за обеззаразяване, която запазва семената здрави и с добро покритие. Обеззаразяването се извършва безшнеково, аерозолно под високо налягане на работната смес.

Инсектицидите, фунгицидите и полимерите, които използваме за третиране на семената са със строго определени концентрации и покриват изцяло повърхността им. Използват се продукти само на водещи фирми: БАСФ, Байер, Кроптън, Синджента, Бекер и др. За по-взискателните клиенти се предлага третиране на семената с полиращи, оцветяващи препарати и растежни стимулатори.

 • лабораторен контрол на семена

Фабрика АГРО МАСТЕР разполага със собствена лаборатория за вътрешен контрол, и чрез проби и лабораторни анализи непрекъснато се следи за качествените показатели на семената при процеса на заготвяне.

Контрол при сертификация на семената извършват Министерство на земеделието и горите чрез ИАСАС от българска страна, и независими западноевропейски лаборатории при износ за външни пазари.

Фабриката има правото да извършва пробовземане и пломбиране с цел ускоряване на процеса на сертификация на семена от държавната инспекция.