Инфо Бизнес

Намерете фирма

ИЛИ

Изберете категория

СЕМЕЕН ХОТЕЛ СИМА, Беклемето Избрана

Оценете
(2 гласа)

За контакти:

Семеен хотел Сима  е напълно обновен, има 2 хотелски етажа и предлага на своите гости 8 двойни стаи с 2 легла, 2 двойни стаи със спалня, 3 апартамента (2+2) и 3 мезонета (2+2). Апартаментите и мезонетите са с камини. Всички са оборудвани с телевизор, телефон, бани с душ-кабина и имат тераси с красив панорамен изглед. Семеен хотел Сима  се отоплява с локално парно. През зимния сезон може да се възползвате от 2 алпийски писти с влекове (1,2 км) и детска писта с влек, писта за ски-бягане, ски гардероби, училище с квалифицирани учители. Ресторант и градина с панорамен изглед. Сауна и джакузи. На територията на целия хотел е изградена безжична интернет връзка. Разполага със заседателна зала с 40 места. Работи целогодишно и е подходящ за организиране на обучения и семинари, тийм билдинг, семейни и фирмени празненства, приятелски срещи, индивидуални и групови почивки. Семеен хотел Сима е изходна точка за много туристически маршрути - хижа Дерменка, хижа Добрила, резерват Стенето, резерват Козя стена. Идеалното му разположение дава възможност за лесното придвижване до гр. Троян, Троянски манастир, курортите с минерални извори Чифлик и Шипково (25 км.), национален парк Централен Балкан.

Работно време рецепция: 08:00 – 19:00ч

БЕКЛЕМЕТО
Семеен Хотел-ресторант СИМА се намира в туристическата местност Беклемето, на 20 км южно от Троян, по пътя към Троянския проход, който свързва северна и южна България. Отстои на 175 км от София и на 100 км от Пловдив. Местността Беклемето (1360 м надм. височина) е част от Национален парк “Централен Балкан”, който пази очарованието на дивата природа и е пълен с възможности за активни развлечения и пълноценен отдих. Паметник-арка увековечава подвига на руските войни. “През януари 1878 руският отряд, дейно подпомаган от местните жители, щурмува и овладява добре укрепения от турците проход. Въпреки огромния сняг, жестокия студ, невъзможното трасе, неспирния огън на противника превзема прохода". Най-добрата писта за биатлон и ски-бягане, утвърдена от международните организации по биатлон и ски-бягане с дължина 2, 3, 5, 7 и 10 км се намира на Беклемето. Трите писти са с влекове и отговарят на стандартите за ски алпийски дисциплини, има и топографска карта за лятно ски-ориентиране с трасе 120 км. Беклемето предлага отлични условия за зимен и летен еко-туризъм.

Ресторант 

Ресторантът има красива панорамна гледка с 45 места на закрито и 25 места на открито. На гостите си предлагаме традиционна българска кухня, закуска, обяд и вечеря по заявка и а-ла карт меню. Уютната обстановка го прави подходящ за организиране на тържества и празнични вечери. През  летния сезон може да се наслаждавате на барбекю в  близост до хотела.

  • Хотелът предлага на своите посетители екскурзии до близките Орешак и Троянски манастир, Априлци, курортно селище Чифлик с минерални басейни и множество пешеходни маршрути около местноста Беклемето

  • Поход по най-добре запазената римска каменна настилка , част от военния римски път Виа Траяна.

  • Трасе за моторни четириколки (АТВ).

  • Ски-писти с влек в непосредсвена близост до хотела. Ски гардероб.

  • Биатлонски писти с възможности за обучение по стрелба, летен и зимен биатлон.

  • Фото-сафари за любителите на дивата природа.

  • Велотуризъм със собствени и велосипеди под наем.

  • В близост до хотела се намира конна база Алфа-Даниел която предлага богати възможности за конен туризъм в сърцето на Балкана.

  • За любителите на екстремните преживявания близо до хотела се намира Атракционен въжен парк.