Инфо Бизнес

Намерете фирма

ИЛИ

Изберете категория

Вила "Виденица", Чала, Борино, къща за гости Родопи, Смолян, Доспат, Девин

Оценете
(2 гласа)

За контакти:

Вила Виденица се намира в най-красивата част на Западните Родопи, в края на село Чала (община Борино, Смолянска област). Къщата е построена на югоизточен склон. От терасите можете да наблюдавате прекрасни изгреви и да се насладите на панорамна гледка към върховете Перелик и Виденица.

На първия етаж на вилата се намират голяма трапезария, кухненски бокс и тоалетна. Трите спални са на втория етаж, като една от тях разполага със собствена баня с тоалетна, а другите две са с обща баня с тоалетна. Къщата има също просторна лятна кухня с барбекю, чеверме и пещ на дърва. Във Вила Виденица могат да се настанят 7 души. Разгледайте Вила Виденица отвътре тук.
По предварителна заявка (минимум седем дена по-рано) и договорка можем да Ви предложим традиционна родопска кухня, както и ястия на пещ и чеверме. В зависимост от сезона предлагаме дивеч и прясна риба.
Сред забележителностите, които можете да посетите наблизо са Ягодинската пещера, пещера Дяволското гърло и Триградското ждрело. Можете да разнообразите престоя си и с посещения в градовете Девин и Пампорово или в с. Триград.
Вила Виденица е най-подходящият избор за всеки, който иска да се откъсне от забързания градски живот и да се наслади на природата сред спокойствие и тишина. Елате със семейството или с приятели и се почувствайте у дома в сърцето на Родопите. Нашата къща ще Ви предложи всички удобства на идеалния дом.


Цена за наемане на цялата къща :

  • 230 лв. през зимния сезон (октомври-май);
  • 200 лв. през летния сезон (юни-септември).

Минимален престой – две нощувки.
При повече от две нощувки: 10% отстъпка от цялата цена на престоя, като отстъпката не важи за официалните почивни дни.

Новогодишен пакет

1100 лв. за наемане на цялата къща за 3 нощувки с включени: баница, родопски клин, баклава, 2 патника, 2 л. прясно и 2 л. кисело мляко. Всички продукти са местно производство.

*Дървата за камината се заплащат допълнително.

 

Facebook

 

Забележителности 

Връх Виденица ( на 1:30 ч. от Вила Виденица)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Само на 1 час и половина приятна разходка от Вила Виденица се намира един от най-високите връхове в Западните Родопи – Виденица (Гьозтепе) – 1652 м. Името му идва в превод от турски език “гьоз” очи , “тепе”-  връх. От върха се открива красива гледка към с. Чала и местността, а при ясно време се вижда Бяло море.
Източник и повече инфромация: zapadnirodopi.com

Дяволска пътека (начало: на 5 км. от Вила Виденица)

Живописна еко пътека, свързваща село Борино с Ягодинската пещера. Пътеката е изградена по левия проток на р. Буйовска и преминава през разнообразни природни форми, сред които “Дяволският мост” – уникална скалната арка висока 18 м. и широка 6 м.
Източник и повече информация: http://www.rodnoto.bg

Ягодинската пещера (20 км от Вила Виденица)
Ягодинска пещера

Ягодинската пещера се намира в Буйновското ждрело, близо до родопското село Ягодина. Тя е една от най-известните и посещавани пещери в България. Със своите 8501 м дължина на галериите тя се нарежда на четвърто място сред най-дългите пещери у нас и на първо място в Родопите.
Източник и повече инфромация: bulgariatravel.org

Буйновско ждрело (20 км. от Вила Виденица)
Буйновско ждрело

Буйновското ждрело е най-дългото ждрело в България. Намира се между селата Ягодина и Тешел. То е образувано от рушащото действие на Буйновската река, която с течение на времето е издълбала мраморните пластове и е създала един внушителен по размери природен феномен. Скалите, обграждащи Буйновската река, са на места високи няколкостотин метра, а в най-тясната си част са наречени „Вълчи скок” – местните хора разказват, че зимно време оттам прескачат вълците, за да нападат кошарите. Това е само легенда, но отлично се вижда, че на места ждрелото е толкова тясно, че отвесните брегове почти се допират.
Източник и повече инфромация:bulgariatravel.org

Пещера Дяволското гърло (24 км от Вила Виденица)
Пещера Дяволско гърло

Дяволското гърло е една от малкото пещери, която не блести с изящни образувания. Това, което привлича и омагьосва хората, е възможността да се докоснат до истинска стихия, до частица от тайнствения и страшен подземен свят. Входът на пещерата, наподобяващ дяволска глава, в гърлото на която се излива огромен ревящ водопад, от дълбока древност подхранва човешкото въображение и поражда множество легенди. Пещерата е пропастна и неразклонена. Водите на Триградската река се изливат в „гърлото” от височина 42 метра, като формират най-високия подземен водопад на Балканския полуостров.
Източник и повече информация: bulgariatravel.org

Триградско ждрело (20 км от Вила Виденица)
Триградско ждрело

Триградското ждрело представлява величествен 7-километров пролом, който в течение на милиони години река Триградска е издълбала в мраморните скали северно от родопското село Триград. На места разстоянието между двата склона е 300 м, но в същинската част на ждрелото, която е дълга 2-3 км, те са само на 100 м един от друг. От западната страна височината на отвесните скали е 180 м, а от източната достигат до 300-350 м. Тези огромни размери го поставят на трето място по големина в България.
Източник и повече информация:bulgariatravel.org

Орлово око (22 км от Вила Виденица)
rampata_orlovo_oko

Панорамната площадка „Орлово око“ е изградена на връх Свети Илия, на височина 1563 м. и е единствената по рода си в България. Конструкцията е мощна и здрава, проектирана, да издържа до 3 тона товар. Тя дава възможност да се почувствате като птица – и да погледнете планината от високо.
Източник и повече информация: zapadnirodopi.com

Харамийска пещера (24 км от Вила Виденица)
Харамийската пещера – с. Триград

Харамийската пещера се намира в Триградското ждрело в планината Родопите, близо до известната пещера Дяволското гърло. Тази  необлагородена пропастна пещера дава възможност на всеки желаещ да се докосне до истинско екстремно преживяване. Пещерата е достъпна само с подходящ инвентар и използване на алпийска и спелеоложка техника.
Източник и повече информация: bulgariatravel.org

Екопътека Струилица-Калето-Лъката (28 км от Вила Виденица)
Екопътека Струилица-Калето–Лъката, Западни Родопи

По поречието на река Девинска в Западни Родопи е изградена атрактивна екопътека, любимо място за разходка на туристите и жителите на град Девин и областта. Екопътеката започва от местността Струилица, известна с терапевтичните си басейни с топла минерална вода, и се вие край живописните меандри на реката. На места са изградени метални мостчета, които дават възможност да се върви край реката, към изворите й.
Източник и повече информация:zapadnirodopi.com

Град Девин (30 км от Вила Виденица)

Балнеоложки и планински курортен град, известен с многобройните си минерални и лековити си извори. В града има голям избор от спа хотели, с басейни с минерална вода, които могат да бъдат посетени. В близост до града се намира красивата местност Струилица с 25 метров открит минерален басейн отворен от ранна пролет до късна есен.
Източник и повече информация: http://www.cluborfei.com

Язовир Доспат (25 км. от Вила Виденица)
dospat_lake_640

Язовир Доспат е един от най-високо разположените в България – на 1200 м. надморска височина и втори по воден обем в страната. Заобиколен от хълмове покрити с иглолистни гори, язовирът е популярно място за риболов и водни спортове.

Източник и повече информация: http://zapadnirodopi.com

Язовир Цанков камък (30 км. от Вила Виденица)
vodno_kolelo

Най-големият язовир, построен в България от средата на 80-те години насам. Той е сред любимите туристически атракции в района заради възможностите за риболов и разходки с лодка или водно колело.

 

 

 

Ключови думи: къща за гости, Родопи, Смолян, Доспат, Девин, планина