Инфо Бизнес

Намерете фирма

ИЛИ

Изберете категория

Къща за гости Габровщица, Троян, с. Чифлик

Оценете
(1 глас)

За контакти:

Къща за гости "Габровщица" се намира в покрайнините на с. Чифлик в китния Троянски балкан до река Габровщица. Селото е известно с лековитата си минерална вода. За любителите на ските, комплекс Беклемето е на по-малко от 20 км, а за предпочитащите планински туризъм има еко пътеки.


Къщата разполага голям басейн- 8/3/140, детски-2/1,5/60 /с топла вода/. Четири студия с обща веранда, всяко от които има самостоятелен санитарен възел, телевизор и разтегателен диван. Механата е с камина, оборудвана кухня и музикална уредба. В двора има навес с маси за 8+4 човека и барбекю.


Отоплението е с котел на пелети. Има сателитна телевизия и Wi-Fi на цялата територия.
До къщата тече изворна питейна вода.


Уеб-сайт: www.gabrovshtica.com

 

  • На десет километра източно от Троян, непосредствено до Орешака, в красива местност на брега на Черни Осъм, е разположен Троянският ставропигиален манастир "Успение Богородично". За неговата ранна история няма достатъчно данни. Сведенията от една изгубена история съобщават, че негов основател бил неизвестен монах-отшелник, който първоначално построил около Осъма малка дървена църквица "Рождество Богородично". През средата на 18-ти век игумен на манастира бил Христофор от Сопот. Той преустроил сградите и обзавел църквата, a през втората половина на 18-ти в. на мястото на първоначалната църквица била построена нова, разширена през 1812г.
  • Минералната вода извира от дълбочина 1000 метра с температура 52°С и с дебит 50 литра в секунда. Тя е слабо минерализирана /хидрокарбонатна калциево-натриева и магнезиева/ и е много приятна за къпане. Лекува много заболявания - на опорно-двигателния апарат, неврологични и гинекологични, урологични, стомашно-чревни заболявания, заболявания на дихателните органи, хипертонична болест.

    Големият басейн в Комплекс Чифлика работи от средата на юни до септември и е притегателна точка за хора от близо и далеч, идващи да прекарат отпуската си тук или просто през уикенда да се потопят във водата и да прекарат няколко приятни часа. Има минералени басейни, които работят целогодишно.
  • Беклемето е най-високата точка на старопланинския проход Троян-Кърнаре (1590 м). Разположен е в една от най-красивите части на Национален парк "Централен Балкан" и е на разстояние 20 км от град Троян по прохода Троян - Кърнаре. Беклемето предлага удобни за зимни и летни преходи планински терени, на запад до Козя стена, Хайдушка песен, Ехо и връх Вежен. Най-добрата писта за биатлон и ски-бягане, утвърдена от международните организации по биатлон и ски-бягане с дължина 2, 3, 5, 7 и 10 км, се намира на Беклемето. Трите писти са с влекове и отговарят на стандартите за ски алпийски дисциплини, има и топографска карта за лятно ски-ориентиране с трасе 120 км.

Забележителности:

- Паметникът-арка, увековечаващ подвига на руските войни. "През януари 1878 руският отряд, дейно подпомаган от местните жители, щурмува и овладява добре укрепения от турците проход. Въпреки огромния сняг, жестокия студ, невъзможното трасе, неспирния огън на противника превзема прохода."

- Фрагменти от древноримски път Виа Траяна

- хижи Дерменка, Чучул и Козя стена

 

 

Галерия

 

Външна част

Вътрешна част 


 https://web.facebook.com/Gabrovshtica/?_rdc=1&_rdr 

 

 

 

 

 

 

 

Ключови думи:  спа център, Ски-писта Беклемето, минерална вода, планински туризъм, къща за гости чифлик, къща за гости троян чифлик, чифлик