Инфо Маркетинг

Намерете фирма

ИЛИ

Изберете категория

Анелия Тотева Дистрибутор на етерични масла - doTerra Здраве в капка масло I Превенция и лечене с етерични масла I Възстановителни процедури с етерични масла

Оценете
(3 гласа)

За контакти:

Добре дошли в невероятния свят на етеричните масла!
В следващите публикации ще научите повече за това какво представляват те, малко за тяхната история, както за обикновените етерични масла и тяхното приложение.
 
В човешката история, етеричните масла се използват от векове насам. Намират приложението си в най-различни култури и са на почит заради терапевтичните и лечебните си свойства.
И до днес ароматерапията е най-широко разпространеното терапевтично приложение на редица етерични масла. При нея лечебните ефекти се постигат чрез ароматите на тези етерични масла (както подсказва и името й). За много етерични масла се счита, че имат свойството да повишават тонуса и настроението. Голяма част от тях имат и антисептични свойства, което означава, че при локално приложение намаляват риска от инфекции.
Продуктът на тази дестилация е висококонцентриран екстракт от съответното растение – етерично масло, което притежава лечебните свойства и аромата на растението, от което е извлечено.
В Библията има почти 200 препратки към етеричните масла. Някои от тях са етеричното масло от розмарин, нард, смирна, исоп и тамян. В Стария Завет има рецепта за масло за свято помазване, има и част, в която трима мъдреци даряват бебето Исус с масло от смирта и тамян.
В новата история етеричните масла са започнали да се използват повече в масажната терапия през 50-те години на XIX век. Превърнали са се в голяма част от холистичните лечения в началото на 70-те.
 
 
 
 
Знаете ли че: Ароматерапията е вид алтернативна медицина, която използва ароматни етерични масла за справянето с редица здравни проблеми или пък предотвратявенто на други. Лечебните свойства на тези терапевтични масла, се проявяват при вдишване или втриване в кожата. Различни култури още от дълбока древност са познавали този метод и природолечителите успешно са използвали ароматните етерични масла за справяне с болестите, ползвайки тяхното антибактериално и противовъзпалително действие.

В основата на ароматерапията е залегнала идеологията, че с ароматите не се лекуват симптомите на болестта, а се оказва благотворно действие върху целия организъм. Изборът на конкретно масло е комплексен и зависи основно от проучените и описаните ефекти, които се очакват след прилагането му. За да се получи достоверна информация за маслата, техните свойства и начини за най-ефективно прилагаме, е задължително да се потърси консултация от професионален ароматерапевт. 
 
 
ПОВЕЧЕ ЗА АСОРТИМЕНТИТЕ ОТ МАСЛА И ТЯХНОТО ИЗПОЛВАНЕ - Може да следите на фейсбук страницата ни: 
Здраве в капка масло/ Health in a drop of essential oil